Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2013 23:17 - Денят продължи дълго
Автор: precoria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1446 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 20.04.2013 23:22


                     Днес денят се очерта да е продъллжителен.И започна със слънце.Та нали ще сме на светла вълна,на темата чистота.Заслужава ли да се замисляме над нея,след като всеки ден тя е първата ни грижа.Да, но днес ще изчистим за един ден.И не униваме, всички излизаме.Има и спънки,които вереят в главите ни-колко е неприемлива организационната и данъчна перспектива ,която трябва да е израз на вече осъществено сметопочистване. А защо не е почистено? В една бедна страна този въпрос изглежда като излишно украшение, за което не си струва да плащаме такъв огромен данък смет. А боклук,боклук, сливи за смет- някой се пошегува с тези пословични думи.Може би  е денят на хуманитариста,той днес  има определена позиция и ще търси начини за да може събрата му да излезе от състоянието на нещата и кралицата на чистотата и обкръжението и да блеснат.
                     От къде тази нечистотия? Най злободневни са промишлените фирми и общества,преситени от натрупване на материални ресурси и мощ.Осигурени, сити и нечисти.Това ни кара да се щадим от към натрупване на материални придобивки.С намаляване на вярата ни в тях расте вярата в духовните авторитети, в духовните предводителства. Днес, двадесети април, по техния зов излизаме да изчистим града, държавата.Преди време този ден се наричаше пролетен съботник,ленински.Светът не се разпада, нито се променя много,маса от отрудени хора днес е във поход.Така че просто продължаваме нататък.Продължаваме и заради това за да разберем какви отговорности ще носим в тази посока.Думата отговорност извиква ред асоциации,затова че етиката и естетиката не са съвкупност от заповеди и забрани.Всички се опитваме да генерираме представи за идеалното.
                     С днешната събота няма да позволим нарушаването на равновесието в природата.Няма да дадем възможност някой да подкопае шанса на нашия биологичен вид да оцелее.Дори и да не е като цяло,а в часност.Дали постмодерната етика ще издържи тежестта на сегашните факти?Някой ще помогне ли на заплашения човешки род или сами трябва да търсим в подобни форми спасение?Последното може би е най сигорно,защото ние сме си ние и от това произлиза мъката и щастието да се живее тук и сега.
                     Днес  денят се оказа продължителен. Слънцето се показа повече преди обед, макар и не за много,но затова пък накрая нощта не побърза да слезе докато не заглъхна и последната нотка от трудовия празник.



Гласувай:
6



1. skarif - Поздравления!
20.04.2013 23:44
Преди да чистим, е добре да се научим да пазим- това е моето мнение. А БТВ се опитват да се правят на велики инициатори. Бих подкрепила инициатива с мото: "Да пазим България чиста всеки ден". За да не ни се налага да се напъваме за един ден да оправяме неща, които сме натворили за огромен период от време. Лично съзнание по въпроса- най-важното. Да осъзнаеш сам, че си част от природата и от нейната чистота зависи и твоят живот, понеже живеем в едно общо пространство и сме част от един общ свят.
цитирай
2. precoria - Там е истината да осъзнаем,че чистотата трябва да я пазим,
21.04.2013 12:09
че сме част от нещо голямо с което сме във взаимовръзка и с което ще се слеем.А има един сериозен промил смет отреден за всеки поотделно,който би трябвало да ни остави да се грижим само за духовната си чистота. Благодаря.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: precoria
Категория: Изкуство
Прочетен: 409438
Постинги: 162
Коментари: 855
Гласове: 5184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031