Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2014 18:02 - Чарлс Буковски - правила за добър живот
Автор: precoria Категория: Изкуство   
Прочетен: 13871 Коментари: 23 Гласове:
31

Последна промяна: 23.05.2014 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 .                   Чарлс Буковси  е американски поет, романист,публицист известен с 
любовта към обществените низини.Страстен почитател на класическата музика.Любим композитор му е Густав Малер.Като литературни образци приема Чехов,Хемингуей,Достоевски Кафка .



Не се съгласявайте

"Исках целия свят или нищо."

Не бива да се примирявате с по-малко от това, което искате и заслужавате. Стремете се към най-доброто и не приемайте нищо, освен онова, което ви прави напълно щастливи. Няма никакъв смисъл да се отказвате от целите си, за да се съгласите на просто приемливи резултати и после цял живот да се измъчвате от съжаления.

Обичайте себе си

"Никога не съм срещал друг човек, с когото да бих искал да сменя мястото си. И дори това да е заблуда, от този факт ми става по-леко."

Вярно, никой не е съвършен, но в същото време няма никакъв смисъл да се тормозите от това. Престанете да се критикувате за всяка грешчица и проявете малко снизхождение към слабостите си. Това не значи, че не бива да работите над самоусъвършенстването си. Просто станете най-големия си почитател и поддръжник - каквото и да се случва.

Живейте на 100 процента

"Страшна е не самата смърт, а начинът, по който хората живеят преди нея."

Искате да скочите с парашут, но не можете да съберете смелост? Скачайте! Мечтаете да се запишете на курс по история на изкуствата, но не знаете дали ще ви потрябва в живота? Запишете се още днес! Разполагате само с един живот, който може да изживеете само сега. Защо да чакате, докато стане твърде късно?



Не се бойте от мъката – без нея няма да можете да вкусите щастието

"Трябва да умреш няколко пъти, преди да започнеш да живееш истински."

Болката, скръбта, разочарованието, гневът, тревогата - това са негативни чувства, които ни тровят живота и ни правят нещастни. И все пак никога няма да можете докрай да оцените положителните емоции, които ни предлага животът, ако не познаете техните противоположности. Затова в мига, в който ви овладее унинието, си спомнете, че скоро всичко ще се промени и този мрачен момент само ще подчертае красотата на настъпващия изгрев.

Бъдете уникални и безсрамно подчертавайте това с всичките си постъпки

"По-добре е да правиш и най-скучните неща със стил, вместо да се занимаваш с интересни неща без стил."

Не се бойте да бъдете себе си. Чарлс Буковски със сигурност не се е страхувал от това. Винаги показвайте истинското си лице и се стремете да изразявате собствената си фантастична индивидуалност. По-добре да изживеем живота като самите себе си, отколкото да се мъчим да се правим на някой друг, за да угодим на околните. На кого му пука какво мислят те?

По-силни сте, отколкото си мислите

"Понякога ставате сутрин от леглото и си мислите, че няма да преживеете този ден. После обаче сами ще се смеете, като си спомняте своите съмнения."

Животът е пълен с изпитания и лишения - да, знаете това и сами, изпитвали сте го неведнъж на гърба си. Въпреки това обикновено успявате да преодолеете тези проблеми и да останете цели и невредими. Винаги помнете, че сте по-силни, отколкото си мислите, и това ще ви помогне да преминете и през най-трудните дни.

Не се бойте от смъртта

"Нося смъртта в левия си джоб. Понякога я вадя и й говоря: „Здравей, мила, как си? Кога ще дойдеш за мен? Ще бъда готов."

Смъртта е неизбежна. Защо тогава да пилеем живота си в тревоги за нея? Вместо да се измъчвате от мисълта за края, използвайте всички предимства на живота, докато го имате. Много по-целесъобразно е да празнуваме живота, вместо да се боим от смъртта.

Вярвайте в себе си

"Големият проблем на този свят е, че умните хора винаги са пълни със съмнения."

Вие сте великолепни и единственото, което ви е нужно, е да повярвате в безспорните си и блестящи таланти. Когато постигнете пълна увереност в тях, ще се удивите от върховете, които ще покорите.

Има много по-лоши неща от самотата

"Има и по-лоши неща от това да бъдеш сам. Понякога минават десетилетия, докато осъзнаем това, но няма нищо по-лошо от това да го осъзнаем твърде късно."

Твърде много хора се боят от самотата и всячески се стремят да я избягват. Понякога обаче лошата компания е много по-ужасна от самотата, която можем да напълним с какви ли не полезни и радостни занимания. Научете се да се цените отделно от другите и уважавайте личното си време.

В живота има от всичко по малко – не вземайте нещата твърде насериозно


Неочакваните, откачени неща ще ни се случват и трябва да ги приемаме такива, каквито са. Не бива да зацикляме на съвършенството. Понякога трябва просто да се отпуснем. Не си струва да вземаме всичко прекалено
насериозно – животът е твърде забавна игра за това

Източник: LifeHacker / Мениджър Нюз
Негови  разсъждения  из области на живота:

За писането

Когато пиша къс разказ, аз го пиша от гледната точка на изнасилвач, който изнасилва малко момиченце. И хората ме обвиняват за това. Интервюирали са ме и питат: „Обичате ли да изнасилвате малки момиченца?“, а аз отговарям: „Естествено, че не. Аз фотографирам живота.“

Докарвал съм си неприятности с много от моите писания. От друга страна, неприятностите продават повече книги. Но, в крайна сметка, когато пиша, аз пиша заради себе си. (Дърпа продължително от цигарата си) Така си е. „Дръпката“ си е за мен, а пепелта е за пепелника..именно това е публикуването.

Никога не пиша през деня. Това е все едно да тичаш из мола със свалени дрехи. Всеки може да те види. През нощта..тогава всичко е в ръцете ти..това е магия.

За Селин

Първият път, когато прочетох Селин, отидох в леглото с кутия бисквити Ritz. Започнах да го чета и да ям тези бисквити, и да се смея, и продължавах да ям бисквитите. Прочетох цялата новела наведнъж. А кутията с бисквитите беше празна, човече. И станах и пих вода. Трябваше да ме видиш, Шон. Не можех да мръдна. Ето какво ще ти причини добрият писател. Той почти ще те убие..както и лошият.

За Шекспир

Той е скучен и надценен. Но хората не искат да чуят това. Знаеш, не можеш да нападаш светилища. Шекспир е внедрен в съзнанието на хората през вековете. Можеш да кажеш за този или онзи актьор, че не струва, но не можеш да кажеш същото за Шекспир. Колкото по-дълго едно нещо е наоколо, толкова повече снобите се прикрепят към него, като пиявици. Когато снобите усетят, че нещо е сигурно, те се прикрепят към него. В момента, в който им кажеш истината, те полудяват. Не могат да го приемат. Това е директна атака към собствения им мисловен процес. Отвращават ме.

За славата

Тя е разрушител. Тя е курвата, кучката, разрушителят на всички времена. Аз я притежавам по най-удобния възможен начин, понеже съм известен в Европа и непознат тук. Аз съм един от най-големите щастливци наоколо. Щастливо куче съм аз. Славата наистина е ужасна. Тя е мярката в скалата на общия знаменател, на мозъците работещи на средно ниво. Тя е безполезна. Отбраната публика е много по-добър вариант.

За самотата

Никога не съм бил самотен. Стоял съм в една стая, изпитвайки самоубийствени пориви. Бил съм депресиран. Чувствал съм се ужасно – ама ужасно извън всякакви общоприети представи – но никога не съм чувствал, че другият човек би могъл да влезе в тази стая и да излекува това, което ме мъчи..или че определен брой хора могат да влязат в тази стая и да променят нещо. С други думи, самотата е нещо, което никога не ме е притеснявало, защото аз винаги съм имал онази особена краста да бъда сам. Случвало се е на партита или на стадиони, пълни с ликуващи хора, да изпитам самота. Тук ще цитирам Ибсен, „Най-силните хора са най-самотни“. Никога не съм си мислил, „Ех сега ако дойде една красива блондинка и ме изчука, да потърка топките ми и ще се почувствам много добре“. Не, това няма да помогне. Знаете как мисли масата „Уау, днес е петък вечер, какво ще правим. Няма просто да стоим тук, нали?“ Всъщност, да, ще стоя. Защото навън реално няма нищо. Това е пълна глупост. Глупави хора се смесват с други глупави хора. Да ги оставим да глупеят заедно. Никога не ме е тормозела нуждата да се хвърля във вечерта. Аз се криех в баровете, защото не исках да се крия във фабриките. Това е всичко. Съжалявам за всички тези милиони хора, но аз никога не съм бил самотен. Аз харесвам себе си. Аз съм най-добрата форма за развлечение, с която разполагам. Да пием още вино!

За красотата

Няма такова нещо като красота, особено в човешкото лице...това, което наричаме физиономия. Всичко това е математическо и въображаемо подреждане на черти. Сякаш, ако носът не изпъква твърде много, страните на лицето са пропорционални и в крак с модата; ако меките части на ушите не са достатъчно големи, ако косата е твърде дълга...Това е някакъв обобщителен мираж. Хората считат дадени физиономии за красиви, но всъщност в крайна сметка те не са. Това е нулево математическо уравнение. „Истинската красота“ идва, съвсем естествено, от характера. А не в зависимост от начина, по който веждите са оформени. Та, относно многото жени, за които са ми казвали, че са красиви..по дяволите, гледайки ги е все едно да гледаш в чиния със супа.

За грозотата

Няма такова нещо като грозота. Уродливост има, но повърхностна „грозота“ не съществува. Казах.

За цинизма

Винаги са ме обвинявали, че съм циничен. Мисля, че цинизмът е като киселото грозде. Мисля, че цинизмът е слабост. Той казва“ всичко е сбъркано“. ВСИЧКО Е СБЪРКАНО! Сещаш ли се? Това не е правилно, онова не е правилно. Цинизмът е онази слабост, която не позволява на хората да се приспособят към онова, което се случва в момента. Да, цинизмът определено е слабост, точно както оптимизмът. „Слънцето грее, птичките пеят, така че усмихнете се.“ Това също са пълни глупости. Истината е някъде по средата. Каквото е, такова. Ако не си готов да го приемеш...толкова по-зле.

За алкохола

Алкохолът е може би едно от най-великите неща, които са се случвали на този свят...заедно с мен. Да, това са две от най-великите събития, които Земята познава. И затова...ние вървим заедно. Алкохолът е изключително деструктивен за повечето хора. Аз просто съм изключение от това. Всичко, което съм създал в моята работа, съм създал докато съм бил пиян. Дори с жените, Шон, винаги съм бил сдържан в любовния акт, но алкохолът ми помогна да бъда по-освободен сексуално. Той е облекчение, тъй като по принцип аз съм срамежлив, дръпнат човек, но алкохолът ми позволява да бъда онзи герой, който крачи из времето и пространството, правейки всички тези дръзки неща...Така че аз го харесвам..Да!

За пушенето

Аз обичам да пуша. Пушенето и алкохола се балансират взаимно. Преди се събуждах след тежко напиване и си пушил цяла нощ и продължаваш да пушиш, а пръстите на ръцете ти са толкова жълти , виждаш (обръща се към Шон Пен), все едно си сложил ръкавици...дори кафяви, и тогава си казваш: "Ех, мамка му..как ли изглеждат белите ми дробове!".

За смелостта

На повечето т.нар. смели хора им липсва въображение. Сякаш те не могат да схванат какво би се случило ако нещо се обърка. Истински смелите превъзмогват своето въображение и правят това, което трябва.

За вярата

Вярата е нещо хубаво за онези, които я имат. Само не я приписвайте на мен. Имам повече вяра в моя водопроводчик, отколкото във вечното съществуване. Водопроводчиците вършат добра работа. Благодарение на тях лайната се оттичат в канала.

За конвенционалния морал

Може и да не съществува ад, но онези, които съдят, може и да създадат такъв. Мисля, че хората са преучени. Те са получили твърде много учене по всичко. Трябва да откриваш нещата по това какво се случва на теб самия, според това как ти реагираш. Тук ще ми се наложи да използвам един странен термин.. „добро“. Не знам откъде идва, но усещам, че има една тенденция към добро, заложена във всеки от нас. Аз не вярвам в Бог, но вярвам в тази доброта, която е като тръба, която минава през телата ни. Тя може да бъде подхранвана. Винаги е магия, когато на една задръстена магистрала, непознат човек ти прави място, за да се престроиш в друга лента..това ти дава надежда.

За това да бъде интервюиран

Това е почти като да си приклещен в ъгъла. Кара те да се чувстваш неудобно. Така че и аз не винаги казвам цялата истина. Обичам да се заигравам и да се шегувам леко, така че да дезинформирам просто заради забавлението и други подобни глупости. Така че ако искате да ме опознаете, никога недейте да четете интервю, игнорирайте и това.

Източник: Interview Magazine

  image   Чарлс  Буковски  и  Шон Пен






 

 



Гласувай:
31


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. flymore - Прочетох с интерес..,
23.05.2014 19:29
има неща, които не приемам и не прилагам в живота. Като цяло - има мъдрост!
Ако мислехме еднакво, ако си приличахме по ценности, визия, едва ли има смисъл съществуването ни на Земята. Дори различни, да не причиняваме смърт другиму, а що касае нас, самите - да се преборим с "АЗ!"!
Благодаря ти, Петинка!
Заслужава си прочита от повече хора.
Усмихнати празнични дни от мен!<3
цитирай
2. emi1ts - Отново в дълбокото Пети!
23.05.2014 19:34
Винаги точния начин да накараш човек да се замисли повече!Толкова мъдри съвети
събрани на едно място.Много ми беше интересно и със сигурност полезно.Най-веро
ятно ще се вслушам в съветите!Благодаря ти!
Поздравления за идеята!Лека и спокойна вечер:)
цитирай
3. mt46 - Поздрав!...
23.05.2014 19:35
Интересен, провокативен е Ч. Буковски... С някои от мислите му съм съгласен, с други - не...
цитирай
4. mt46 - Автор е и на стихове...
23.05.2014 19:38
http://dobrapoezia.wordpress.com/tag/%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BB%D1%81-%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/
Хвърляй зара
Чарлз Буковски

ако ще се опитваш, влизай целия, и с двата крака,
иначе, изобщо не се захващай,
ако ще се опитваш, влизай целия, и с двата крата,
това може да доведе до загуба на интимни приятелки, жени,
роднини, работа и накрая до загуба на ума ;
ако ще се опитваш, влизай с двата крака докрай,
влизай вътре и докрай,
може да означава да не ядеш по 3 или 4 дни,
може да означава да измръзнеш на някоя пейка навън,
може да означава затвор,
може да означава подигравки,
гавра,
липса на приятели,
подарък ти е самотата,
всичко останало е само тест за твоята издържливост,
за това – точно колко го искаш да стане,
и ще се направиш така, че да стане,
и ще се направиш така, че да стане,
въпреки малкия шанс и неразбирането отвсякъде,
и усещането ще бъде по-добро от всичко друго,
което можеш да си представиш.

ако ще се опитваш, влизай вътре и докрай,
няма никакво чувство като това.
ще бъдеш сам с боговете
и нощите ще горят с твоя пламък.

направи го, давай, давай,
давай,
докрай,
докрай,
ще си яхнал живота и ще го яздиш до идеалния му комизъм,
това е единствената битка, която човек си заслужава да води.
цитирай
5. precoria - Много важно да се броим с нашето &...
23.05.2014 19:39
Много важно да се броим с нашето " аз съм", особено ако бяхме известни поети и писатели,а сега като не сме ще четем на други мнението.И ще прибавяме към нашата мъдрост.Радвам се, че си чела с интерес.
Хубави дни до края на месеца.
цитирай
6. precoria - emi1 ts
23.05.2014 20:05
Привет, Еми.Зареях се в неговите дълбоки води, търсейки нещо сериозно за смисъла и вкуса на живота.Ще дойде лятото, ще ни задуха бриза, ще потърсим целувките на медузите и делфините и ще забравим за Буковски...
Щастливи дни и празници на буквите утре!
цитирай
7. precoria - mt46
23.05.2014 20:17
Благодаря за стиха, който си ми пратил.Много е хубав, мълча...От поетите е, които не търся, а щом попадна на негов стих - трайно се настанява в мен.Има някаква странна геометрия...Благодаря за отнощението.
Хубав 24 май утре!
цитирай
8. benitta - Здравей, Петя!
23.05.2014 21:18
Малко ексцентричност, много мъдрост и лека самонадеяност, нали?!
На мен ми допада, определено!
"По-добре е да правиш и най-скучните неща със стил, вместо да се занимаваш с интересни неща без стил." - ето това е за мен - гласувам с две ръце. Също съм съгласна с твърдението, че умният човек си задава много въпроси и носи товар от повече съмнения. Глупав факт, но факт!
Много интересен пост. Утре ще се върна отново, тази вечер съм на предела на силите си, но искам да прочета пак ;)
Прекрасна вечер и още по-прекрасен Уикенд! :)
цитирай
9. precoria - Benitta
23.05.2014 22:04
Така е Бени, от всичко има по малко,най много самонадеяност,но това големите го могат.
Аз се намерих до казаното за силата, че сме по силни от колкото се мислим понякога,не съм я мерила във ампери моята, но мисля че понякога не ми достига...или дреме някъде неизползувана във мен...Има над какво да се мисли при това четиво...
Хайде почини си щом чувствуваш толкова умора, а утре ще попеем "Върви народе възродени"
Хубава вечер!
цитирай
10. paciencia - Поздрави, Петя!
23.05.2014 22:44
Отново много силен пост предизвикващ размисли. И аз намерих доста за себе си, макар че ще го прочета пак по-подробно. Тази част от текста :„Винаги показвайте истинското си лице и се стремете да изразявате собствената си фантастична индивидуалност. По-добре да изживеем живота като самите себе си, отколкото да се мъчим да се правим на някой друг, за да угодим на околните.“ - това е чудесно! Да бъдеш себе си. Може би трябва смелост, а той определено е смел и независим човек. Харесвам такива хора. Остава ми да погледна към себе си...
Благодаря, Петя и хубав празник ти желая!
цитирай
11. makont - Този човек определено е много ексцентричен и самонадеян.
23.05.2014 23:21
Нека бъда определена за сноб и пиявица, но Шекспир си е Шекспир. "Нощта ме крие в плаща си, да зная че любиш ме, пък нека ме убият. По скоро смърт от тяхната ненавист, отколкото живот без твоята обич". Кратко и ясно и с няколко думи открива цялото величие на това велико чувство любов. Виж с това, че "Трябва да откриваш нещата по това, което се случва на теб самия", съм напълно съгласна, защото съм емпирик. Но той твърде задълбава, според мен. Сякаш търси оправдание. Противоречива личност. Съвсем се разфилософствах. Спирам. Сега ти изпращам усмивки за лека нощ!
цитирай
12. precoria - Paciencia
23.05.2014 23:37
И аз обичам да разсъждавам над подобни мисли.Човек съпоставя позициите си с тези на известните.Не че ние не мислим по големите въпроси, но няма кой да ни чуе.Ти се намери в изразяване на собствената индивидуалност,да, това е много важно.И аз на няколко места зациклих.Търсенето на съвършенство мен много ме е ощетило, не свърших много неща в живота си заради него,пък той казва да не приемаме това насериозно.
И намирам че много скандално се е изказал за Шекспир.Още никой не се е обадил за това.
Благодаря ти, скъпа Вася, че имаше отношение към този материал.
Хубава вечер и хубав празник утре!
цитирай
13. precoria - makont
24.05.2014 00:00
Мая, обичам да те гледам разилосовствувана и бих ти казала да не спираш.Аз точно обяснявах на друга приятелка,че много безмилостно се е изказал за Шекспир и бедното ми съзнание не го приема и ето, ти възрази.Не може така да се говори за един Шекспир-певецът на Ромео и Жилиета. Макар че и на други места съм срещала подобни мнения от рода на това, че зад името Шекспир се крие плеяда от автори на онова отдавнашно време. Но за нас остава всичко което сме учили и чели...Уважавам само едно, че той има достатъчната свобода за да изрази такова еретично мнение.
Големите са си големи, нищо не можеш да им кажеш.
Поздрави,Маичка,ти си помни цитатите ...и не обръщай внимание.
Приятна вечер и хубав празник на буквите утре!
цитирай
14. donchevav - Чета, мисля, пак чета. . . не знам как ...
24.05.2014 08:42
Чета, мисля, пак чета...не знам как да го приема - бунтувам се срещу много неща от изложената философия /например за писането на къс разказ :)/, на други места ми става любопитно, трети / за самотата, славата, смъртта/, някак резонират в мене. Странна работа. Не бих желала до мене да крачи такъв тип - но пък, от друга страна - като изключим позата и натрупаната патина от живота в слава /каквото и да приказва/, като пренебрегнем и критерия "това продава" - знам ли, може би това е истински продуктивната и успяваща творческа личост /впрочем аз и Шон Пен не харесвам/. Влюбих се в предпочитанията му / Малер, Достоевски, Кафка/ - макар че те също говорят за някаква болезненост в световъзприемането, мисля...Поздравления за селекцията! Честит празник!
цитирай
15. precoria - DonchevavПонякога оставям отговорите да ...
24.05.2014 10:00
Понякога оставям отговорите да отлежат, като си гледам другата работа.Сега ми се прииска спешно да ти отговоря.Когато се сблъскват индивидуалности-така става, както се е получило при тебе.Ние не сме свикнали на такъв груб език.Това са американци,те имат по друг голям размах,не че нашия и руския е малък, може дори и по мащабен да е, но ония вихри те завличат.Такъв е езика и на Хемингуей и на Джон Ъпдайк, те говорят цинично, така както говорят техните бедни хора от гетата.Това за малкия разказ е една голяма метафора/За малките момиченца/, той не може да се вмести в малкия разказ,замаха му е огромен , както е огрромно страданието на всички бедни.Там контраста бедни- богати е безкрайно голям.Мъка има на душата му.И това е техния начин на изразяване.Иначе и аз не бих чела подобна литература.А той е четивен, цял свят го чете,световно признат.Нашите нежни сърца са свикнали с Пенчо Славейков Дебелянов...
Благодаря ти, че си изчела този постинг.Моя блог е литература и музика и се придържам към заявеното.
Позволи ми днес да ти кажа"Учителко любима,Добър ден".Една учителка приятелка си имам в този блог.
Честит празник!
цитирай
16. donchevav - :))) Този американец, помня, е в...
25.05.2014 15:17
:))) Този американец ,помня, е всъщност половин германец и половин поляк - не ми се проверява с търсачката -така подсказват и имената му. От 10-на години се силя да чета всяка негова нова книга, но не успявам да стигна докрай - а това не ми се случва често. Изключение прави само една книга - мисля, че се казваше "Записките на един мръсник" или нещо подобно, от която прочетох доста. Обичам литературата от подземията / и Хемингуей, и Кафка - особено - и Достоевски най-вече/. Уж си давам и аз сметка за мащабите, за размаха, но не съм виждала по-голяма мащабност в изображението от тази на Артър Хейли /например/ - там има и престъпления, и затвор с извращения, и градска беднота/, но не се стига до такъв брутален цинизъм - не му е нужен, за да докаже на някого нещо. Вярно е - не сме еднакви - нито писателите, нито читателите, не сме и задължени всекиго и всичко да разбираме и приемаме, но нали все пак има някакви нравствени и естетически закони. Аз и пътеписите на нашенеца Карбовски не харесвам, ако е в контекста, нищо че и у него има много хъс, дълбочина и мащабност. Според мене едно е да описваш вертепи, кръчми, кръв и блудство, друго е с техния вулгарно-циничен език и мислене да се приобщиш към героите, да се отъждествиш с тях, да ги направиш носители на позитивните ти послания, свой нравствен и естетически идеал. Човек има и достойнство, и морал, и човешка гордост, и култура, и куп още ценности - не всичко е пари и слава, от която и този автор, и Шон Пен /който, бягайки от славата, бе влязъл компромисно в един умопомрачителен брак/ уж се отричат, а все пак, вярвам, че си съгласна и ти - непрекъснато търсят. А ние им помагаме...Виж как е и в този блог - кои и с какво са най-популярни. Защо не прочетеш например "Бангова супичка" и не ми кажеш, че е велико произведение, защото отразява манталитета на низините:)))
Все пак харесва ми естетическият принцип в следните стихове на Буковски
ВИНАГИ
важните
неща
са
очевидните
неща
които никой
никога
не
казва "
Хубав следобед
цитирай
17. distrelets - При всички положения е много интересно, подтикващо към размисъл
25.05.2014 16:47
Не зная защо, но нестандартните личности ме привличат. Дори само да наблюдаваш и слушаш /четеш такъв човек, е от полза. За да стигнеш до своята истина е необходимо четене и общуване. Колкото повече, толкова по добре! Благодаря ти Петя за тази "среща" Усмивки и прегръдки от мен!
цитирай
18. precoria - Donchevav
25.05.2014 16:52
Да, не е чист американец,незнам дали нямаше нещо еврейско...Аз не му дадох цялата биография,тя не е много за четене,пък и който иска може да я прочете в Нета.Но е от рода на това, че е бил много висок и симпатичен, от тук много ясно, че жени и т.н.
Като повечето американци е дързък и циничен, дори повече от Стайнбек и Джон Ъпдайк.Ттакива книги само ги преглеждам.Нямам и време за тяхКакво да и чета на "Улица консервна"?"Версията Роджър" на Ъпдайк също.Кафка е толкова тежък, бях взела негови книги.На по млади години човек по може да опита, но сега съм си взела Херман Хесе.И си пея и си ги чета.Това ,което има в библиотеката щото пари за книги вече няма.Та мисълта се върти около Буковски днес.Само стиховете му познавам и преди месец или повече бях сложила на Фейсбук негови стихове.Видях, че приятелите, между които и поетеси много го харесаха.Сега в момента пак имам негов стих на страницата на Фейсбук.И така взех решение да направя постинг с него.Има и хубави страни како всеки човек, харесва Достоевски, слуша класика...Аз миналата година слушах музика от постмодернизма, написана по Кафка.Ох, толкова трудно нещо ...Измъчих се.Беше написана от американски композитор,мисля че имам постинг...Но тогава нямах никакви познати в блога и си позволявах каквото чуя да го постна.Сега се съобразявам...А пък от друга страна ей тия трудните музики , класиката понякога- ги предпочитам защото ме изваждат от действителността.Но напоследък се чувствувам преуморена от всичко това и сега съм взела курс да тренирам баскетбол на училищния двор, който ми е в съседство.
Иска ми се да завърша позитивно за Буковски.Може да се възприеме нещо от него.Е, съвсем друго е да прочетеш Записки от подземията на Достоевски.Чиста философия.
Но Буковски е като щорм.Може да те издуха.Има някаква сила в него.
Благодаря, че днес дойде Вени.В деня на изборите се поразмислихме.
Хубава вечер,приятелко!
него
цитирай
19. precoria - Distrelets
25.05.2014 17:09
Хей,Диди не е честно толкова време да те няма.Каква е тази работа?Да дойда да ти помогнна.Нищо не казваш, а аз чувствувам че те няма в блога.Липсват ми постингите ти.
И аз имам какво да науча от тях.Не съм те питала ти понякога поместваш литература,от кои сайтове четеш и можеш да свалиш книга и поместиш в блога.Това не ми се отдава толкова лесно понякога...Но хайде да не те измъчвам...
Приятно ми беше, че си в моя блог пак.
Хубава вечер, Диди!
цитирай
20. distrelets - Признавам си, приятно ми е, че ми се зарадва!
25.05.2014 22:41
Да, и на мен ми е мъчно и много ми липсват някои неща, но не можеш да ми помогнеш. Благодаря ти! Сега съм на почивка при моя приятелка в едно селце, в Испания. За мен това е невероятно преживяване! Получих подарък самолетен билет и престой от 10 дни. На 27-ми се прибирам. Дано успея да направя хубав постинг от снимки :( . Хубава вечер, Петя!
цитирай
21. precoria - Щом си на толкова хубаво местенце, ...
25.05.2014 23:56
Щом си на толкова хубаво местенце, предполагам на бряг,не те притеснявам да се връщаш, стой и заради мен.Селце в Испания-това е мечта, експресия, стой, наслаждавай се и ще те чакаме с много снимки...И клипове да направиш.И приятно да изкараш...
Щастието да ти е спътник!
Хубава испанска вечер.Поздрави и на твоята приятелка, сигурно е прекрасна като теб!
цитирай
22. metlichina - да... любимият ми Чарлз Буковски...
31.05.2014 22:32
честен, искрен до безбожие... провокативен - или се влюбваш в неговото творчество,
или го отхвърляш завинаги, но никога безразличие.. аз съм от влюбените..
като теб... поздравления..
цитирай
23. precoria - Радваш ме, Metlichina, че дойде с ...
01.06.2014 00:02
Радваш ме,Metlichina,че дойде с тези думи.Не всички го възприеха, когато го показах Ч.Буковски.Дори първо сметнах,че ще имам проблем с този постинг,но после нещата си дойдоха на мястото.Да, той е единствен.Няма като него...
Благодаря ти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: precoria
Категория: Изкуство
Прочетен: 409348
Постинги: 162
Коментари: 855
Гласове: 5184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031